Het Pancras Consort

Het Pancras Consort werd in 1992 opgericht als een projectkoor van hoog niveau gebaseerd in Leiden. Het koor heeft onder leiding van Hans Brons door het hele land opgetreden, onder meer in Utrecht tijdens het fringe programma van het Festival Oude Muziek, in de Oude Kerk in Delft, in Blaricum en Wassenaar, en in de Hooglandse kerk in Leiden. De focus ligt vooral op het nieuw leven inblazen van onbekende werken uit de Renaissance en Barok, maar ook brengt het koor werken ten gehore van 20e en 21e eeuwse componisten zoals Poulenc, Górecki, Pärt, Lauridsen, Whitacre, MacMillan, en “Composer in Residence” Emma Brown.

Voor meer informatie stuurt u een bericht naar

pancrasconsort@gmail.com

 

Hans Brons

Dirigent Hans Brons © Eric Brons

Dirigent Hans Brons (1956) begon zijn carrière als jongenssopraan in de Hooglandse kerk in 1962. In 1974 sloot hij zich aan bij de Leidse Cantorij: eerst als zanger, sinds 1980 als dirigent. Eind- 1980 begon hij met het dirigeren van kleine ensembles bestaande uit jonge aspirant-professionele zangers, waarvan de meesten studeerden bij de bekende zangpedagoge Leny Stevens-Ridderhof. Hans Brons heeft gedirigeerd in onder andere de St. Paulskathedraal, York Minster en St. George’s Chapel, Windsor. Hij richtte het Pancras Consort op in 1992 als een projectkoor dat zich vooral specialiseert in Renaissance- en Barokmuziek.

Hans Brons treedt als baszanger regelmatig solistisch op in religieus-, lied- en oratoriumrepertoire. Recent zong hij de rol van Jezus in Schütz’s Matthäus Passion, Theile’s Matthäus Passion en Lizst’s Via Crucis. Liederencycli zoals Winterreise, Die schöne Müllerin (Schubert) en Dichterliebe (Schumann) staan ook op zijn repertoire.

 

The Pancras Consort in 1992 © Pancras Consort

Het Pancras Consort in 1992 © Pancras Consort

In tune since 1992